O našem vinařství

od roku 1620

Nejstarší zmínka o výrobě vína v našem rodě sahá do roku 1620, kdy se již naši předkové věnovali vinařství a vinohradnictví. U nás tomu není jinak, a proto jsme se v plné míře vinařství začali věnovat v roce 1992. Za 24 let svého působení se naše vinařství vyvíjelo od malého sklepa až po dnešní moderní vinařství, které jsme vybudovali na zelené louce. A že to neslo samá pozitiva – jednoduchý design, snadná manipulace, bezbariérovost, vše pro zrození našich vín a naši pohodu při práci. Přestože patříme k větším vinařstvím, stále se snažíme zastávat filozofii menších rodinných podniků tj. osobní přístup, vstřícnost a otevřenost.

naše vinice

Naše vinice se nachází v katastru Velkých Bílovic v celkovém rozsahu 13 hektarů. Pro výrobu vín nám však hrozny z našich vinic nestačí, proto převážnou část hroznů nakupujeme od stálých dodavatelů z Velkých Bílovic, v menší míře i ze sousedních Velkých Pavlovic. Zpracováváme 12 bílých a 11 červených odrůd révy vinné v mnoha kvalitativních skupinách. Potrpíme si na odrůdy aromatické, jako je Irsai Oliver nebo Muškát moravský.

rukopis a láska k vínu

  • Za rukopisem našich vín stojí přímo majitel vinařství, Vladimír Tetur. Tomu pomáhá dalších 5 zaměstnanců a rodinní příslušníci.
  • Zákazníci, milovníci vína, odborníci či turisté pokud budete mít zájem, přijďte se podívat k nám do vinařství a seznamte se s výrobou našich vín.

moderní design

Máme rádi jak moderní design, tak moderní technologie. Mošty a vína bílých odrůd jsou po celou dobu výroby uchovávány v nerezových tancích s řízenou teplotou. Nakvášení červených rmutů probíhá v nerezových vinifikátorech. Červená vína leží ve speciální místnosti ve velkoobjemových sudech (5000 litrů) od renomovaného francouzského bednářství Seguin Moreau a v barrique sudech (225 litrů) od firem Nadalie, Francoas Fehrer a Seguin Moreau. Prostory pro zrání červených vín jsou proskleny s automaticky udržovanou teplotou a vlhkostí vzduchu.

Zprávy z Facebooku

Zdravím z prosluněných Velkých Bílovic. Další sklizeň hroznů už je za námi. V průběhu příštího roku, až budeme "vrtět" svoji oblíbenou tenkostěnnou skleničkou s vínem ročníku 2017, už budeme jen vzpomínat, jaký ten uplynulý rok byl a budeme se těšit na další sklizeň. Píšu po delší pauze. Plno práce ve sklepě i ve vinohradě, do toho hody, rýma, antibiotika atp. Už jsem cítil, že ty létem nabité baterii se blíží ke svému minimu. Ale dnes jsem se vracel z krásné degustace. Cesta byla dlouhá a pomalá. Když jsem konečně najel na D2 a začal se blížit k rodným Velkým Bílovicím, připadalo mi, že mě můj milovaný kraj vítá domů. Jel jsem takhle už 1000x, ale dnes podzimem zbarvené listí stromů a vinic, slunce prosvítající mezi mraky, to byla parádní kombinace!!
Asi bych měl v tomto čase, kdy máme před sebou svatomartinský víkend, lobovat a psát jak se víno povedlo, co vše tam můžeme nalézt, jak je vyvážené, srovnané a perfektně pitelné. Ale tohle se mi psát nechce. Všichni víme, kdy jsou Vánoce, Velikonoce, kdy má narozeniny naše maminka, děti a třeba i manžel:). A tak asi všichni i bez masivní kampaně víte, jaký program ne že musíte, ale můžete mít 11.11. v 11 hodin. Hlavně je potřeba se těšit. To je nejvíc!
Na zdraví:) Laďa
... Vidět vícVidět méně

Podívat se na Facebooku

Dobrý den. Máme po hodech a začala nám druhá polovina roku:). Počasí se rozhodlo, že během sklizně dožene deficit srážek za zimu, jaro i léto. Pan Komárek by řekl "chč..e a chč..e. Přikládám krátké video jako důkaz, že i v práci může být sranda. A to nemusí být ani upito:). V hlavních rolích kreativní část našeho týmu Petr a Véna.
Na zdraví! Laďa
www.youtube.com/watch?v=enkmMr0W3rE
... Vidět vícVidět méně

Podívat se na Facebooku

Zdravím z Velkých Bílovic:). Moc se mi vždycky líbí skromnost lidí, kteří dosáhli velkého, byť jen jednorázového výsledku. Student po získání červeného diplomu říká: já se skoro neučil. Sportovec po špičkovém výkonu: ani jsem pořádně netrénoval a včera jsem flámoval. Kurňa, kde se tam vzala, říká alkoholik po odběru krve:). Podobná skromnost se najde i mezi výrobci vína. Vinař hodnotí vítězné víno: "nic jsem s tím nedělal". Třeba já neskutečně zbožňuju, když se něco dělá "samo". Jako třeba ve čtvrtek, kdy jsme přebírali ocenění za nejlepší kolekci vín na GRAND PRIX AUTERLITZ. Krásné na tom je, že jsme dostali 5 diplomů za čtyři vína:)).
Krásné podzimní dny a nezapomeňte, že každý má vypít tolik burčáku, kolik má krve:).
Na zdraví! Laďa
... Vidět vícVidět méně

Podívat se na Facebooku

Vinařství Vladimír Tetur si aktualizoval(a) profilový obrázek. ... Vidět vícVidět méně

Podívat se na Facebooku