O našem vinařství

od roku 1620

Nejstarší zmínka o výrobě vína v našem rodě sahá do roku 1620, kdy se již naši předkové věnovali vinařství a vinohradnictví. U nás tomu není jinak, a proto jsme se v plné míře vinařství začali věnovat v roce 1992. Za 24 let svého působení se naše vinařství vyvíjelo od malého sklepa až po dnešní moderní vinařství, které jsme vybudovali na zelené louce. A že to neslo samá pozitiva – jednoduchý design, snadná manipulace, bezbariérovost, vše pro zrození našich vín a naši pohodu při práci. Přestože patříme k větším vinařstvím, stále se snažíme zastávat filozofii menších rodinných podniků tj. osobní přístup, vstřícnost a otevřenost.

naše vinice

Naše vinice se nachází v katastru Velkých Bílovic v celkovém rozsahu 13 hektarů. Pro výrobu vín nám však hrozny z našich vinic nestačí, proto převážnou část hroznů nakupujeme od stálých dodavatelů z Velkých Bílovic, v menší míře i ze sousedních Velkých Pavlovic. Zpracováváme 12 bílých a 11 červených odrůd révy vinné v mnoha kvalitativních skupinách. Potrpíme si na odrůdy aromatické, jako je Irsai Oliver nebo Muškát moravský.

rukopis a láska k vínu

  • Za rukopisem našich vín stojí přímo majitel vinařství, Vladimír Tetur. Tomu pomáhá dalších 5 zaměstnanců a rodinní příslušníci.
  • Zákazníci, milovníci vína, odborníci či turisté pokud budete mít zájem, přijďte se podívat k nám do vinařství a seznamte se s výrobou našich vín.

moderní design

Máme rádi jak moderní design, tak moderní technologie. Mošty a vína bílých odrůd jsou po celou dobu výroby uchovávány v nerezových tancích s řízenou teplotou. Nakvášení červených rmutů probíhá v nerezových vinifikátorech. Červená vína leží ve speciální místnosti ve velkoobjemových sudech (5000 litrů) od renomovaného francouzského bednářství Seguin Moreau a v barrique sudech (225 litrů) od firem Nadalie, Francoas Fehrer a Seguin Moreau. Prostory pro zrání červených vín jsou proskleny s automaticky udržovanou teplotou a vlhkostí vzduchu.

Zprávy z Facebooku

6 dny před

Vinařství Vladimír Tetur

Na světě je krásně! Lehká ochutnávka vinné révy před koncertem v Břeclavi. 🙂 ... Vidět vícVidět méně

Podívat se na Facebooku

Dobrý den, přátelé a kamarádi, zdravím z Velkých Bílovic :).
Minulý týden proběhla pro naše vinařství důležitá soutěž, a to soutěž Velkopavlovické vinařské podoblasti. Docela se nám zadařilo :). Zlatou medaili obdrželo 6 našich vín! A k tomu ještě 1 stříbrná byla. Velká radost je z odrůdy Ryzlink rýnský. Bodovala vína z r. 2015, 2016 i 2017. Toš juchůů :). Všechna oceněná vína jsou na fotce k tomuto článku.
Dalo by se bědovat nad nedostatkem deště a opěvovat zvýšený počet slunečných dnů. Ale i na ty by se dalo klidně nadávat, že je jich už příliš :). Přírodní výkyvy jsou a budou součástí vinařského života. Stejně tak jako hodnocení vín nebude nikdy úplně spravedlivé.
Občas je nějaká náhoda startovacím mechanismem dávných vzpomínek. Přišel k nám zákazník. Pán v letech, dobře oblečený, vzpřímená postava a jak voněl! I v těchto vedrech jsem cítil dávno zapomenutou vůni. Pěna na holení a po holení zn. Barbus. Neplést si prosím se zn. BRABUS!! To je elitní firma na tuning vozů Mercedes :)). A tohle ve mě vyvolalo vzpomínku pěkně letitou. Kopal jsem sám v záhumenkovém vinohradě. Vodu na celý den jsem si vypil už cestou a po dvou hodinách kopačky jsem toho měl plné zuby. A v tom se z vedlejšího vinohradu ozvalo "pojď si zavdat chlapče". Strýc, tehdy jsme si u nás ještě neříkali pane, mi podal litrovou láhev vína. A já pil přímo z láhve, na hubu, jak tady říkáme. Na dlouhou dobu to pro mě bylo to nejlepší víno!! Asi bylo jen průměrné, ale podané ve správnou dobu a člověkem, který voněl jako ten náš zákazník. Na zdraví:) Laďa
... Vidět vícVidět méně

Podívat se na Facebooku

Milí a drazí, zdravím z jihu :). Ale v tuto chvíli ještě o 1050 km jižněji. Spodní konec Chorvatska je nám teď na týden domovem. Nádherné místo! Ale nikdy bych neměnil. Horko je tu skoro jako u nás v Česku :).
Kdysi každý znal "Reportáž psanou na oprátce", autor J. Fučík. Dnes už nové generace neví o čem je řeč. A tak píšu reportáž od moře s cca 1 promile v krvi. Až si to zítra přečtu, budu vědět, že bych to jinak nikdy nenapsal!! 🙂
Sleduji okolí a mám mírně údivem pootevřenou pusu: Lidé si kupují drahé drinky, které se připravují do plastového skla plného ledu, kde už se požadované ingredience prostě vejdou v těžké minoritě. Lidé se usmívají, jsou spokojení a platí s úsměvem :).
Sklizeň v tomto roce asi bude o pár dnů dříve, ale až zimní měsíce ukáží seriózní kvalitu ročníku 2018. No a závěrem ještě jedna rada až budete kupovat víno: U nás na Moravě kupujeme 1 kg hroznů za 19 - 35,- Kč bez DPH. A z 1 kg hroznů litr vína "skoro" nikdo nevyrobí....
Zdravím všechny a přeji krásný zbytek léta a nenechávejte se "oblafnůt" ledem. Na udržení teploty stačí dvě kostky, pak už je to jen byznys :)).
Na zdraví, Laďa
... Vidět vícVidět méně

Podívat se na Facebooku

Zdravím z Velkých Bílovic :).
Lístek na Ozzyho jako upoutávka článku. Nic rozumnějšího mě nenapadá. Jedině snad fotky z vinohradu (smích).
Příští týden jsme na Colours of Ostrava. Zastavte se na stánku Ostrawina. Naše vinařství tam bude ​hostem v nejvyšším možném personálním složení! Já a manželka Jana. Akce se jmenuje: Na Pokec s vinařem. Přijď si ochutnat pár vín, pokecat si s vinařem o jeho víně a dozvědět se zajímavé informace z vinařského života.
Ochutnávka vín je zpoplatněna 50 Kč - 3 vzorky parádních vín.

19.7.
14-15 hod. Vladimír Tetur - vinařství Vladimír Tetur
17-18 hod. Vladimír Tetur - vinařství Vladimír Tetur
19-20 hod. Vladimír Tetur - vinařství Vladimír Tetur

20.7.
17-18 hod. Vladimír Tetur - vinařství Vladimír Tetur
20-21 hod. Vladimír Tetur - vinařství Vladimír Tetur

​Kdo můžete, zastavte se za námi. Budeme se těšit :).
.Na zdraví! Laďa​
... Vidět vícVidět méně

Podívat se na Facebooku